Veiligheidsdeuren MECOP

MECOP is een Belgische fabrikant, sterk lokaal verankerd. De deurkaders en deurbladen worden specifiek gefabriceerd voor de typisch Belgische bouwwijze.
Daarom is MECOP de echte referentie in veiligheidsdeuren of ook wel gepantserde deuren genoemd.  De keuze van de plaatser is ook belangrijk en dient volledig volgens de richtlijnen van de fabrikant te gebeuren.

Inbraakwerend

MECOP veiligheidsdeuren zijn Europees getest volgend de huidige inbraak-normen EN1627  en volgenden.

DE MECOP deuren zijn verkrijgbaar in de meest courante onbraakwerende klassen, de klasse 2, 3 of 4.

Meest verkocht is de klasse 3 (MECOP model  FALCON), de ideale veiligheidsdeur voor particulier gebruik. Wenst u het nog wat zwaarder, dan is er ook nog de klasse 4 deur, de MECOP HERO.

De inbraakwerende deuren van MECOP onderscheiden zich voornamelijk door hun uitzicht. Het zijn volle kern houten deurbladen met al of niet metaal in verwerkt. Dit maakt dat een MECOP inbraakdeur perfect kan passen in een elegant interieur of een modern appartementsgebouw. De afwerkingsmogelijkheden zijn oneindig, gaande van standaard HPL tot fineer, afgelakt,… Ook naar productie van speciale afmetingen of integratie van eventuele elektronica (vb. toegangscontrole) legt MECOP de grenzen bijzonder ver.

MECOP gepantserde deuren
MECOP veiligheidsdeuren

Brandwerend Benor-ATG 30 of 30 minuten

Brandwerende gepantserde deuren

De deurgehelen van MECOP zijn een combinatie van een metalen deuromlijsting en een
gepantserd houten deurblad, voorzien van veiligheidsbeslag en een meerpuntssluiting. Standaard hebben ze een brandweerstand van 30 minuten (volgens Benor/Atg) of zijn optioneel verkrijgbaar met een brandweerstand van 60 minuten.

Geluidswerend

MECOP ontwikkelde ook een speciale geluidswerende gepantserde deur, de FALCON MDA.
Geluidsreductie: Rw: -38,5dB (in labo)

Bovendien kunnen ook alle deurtypes uitgevoerd worden met een valdorpel, die het deurblad onderaan mechanisch afsluit als de deur dicht wordt gedaan.