Inbraakbeveiliging WILRIJK

Hoe kan u zich het beste beveiligen tegen een inbraak?

NOODNUMMER
SLOTENMAKER VAN WACHT WILRIJK

BRON : https://www.techno-preventie.be

Er zijn drie soorten maatregelen die door de beveiligingsspecialisten organisatorische maatregelen, bouwkundige maatregelen en elektronische maatregelen worden genoemd.

Absolute beveiliging tegen inbraak bestaat niet, maar u kan het een inbreker zo moeilijk mogelijk maken. Een inbreker is vrij lui. Als het allemaal wat te moeilijk of te risicovol wordt, dan kiest hij wel een andere woning. Het is een beetje de wet van de sterkste, maar u moet er voor zorgen dat uw woning of appartement er niet het meest interessante van de buurt uit ziet om in te breken.

Organisatorische maatregelen tegen inbraak

Organisatorische maatregelen kosten vaak helemaal niets. Je hebt er enkel wat discipline voor nodig. Je zal zeggen, ja, dat weet ik allemaal wel, maar we sommen ze toch graag nog eens even op, want we komen dergelijke zaken toch nog alle dagen tegen bij interventies.

  • Het lijkt een evidentie, maar draai uw voordeur en uw achterdeur op nachtslot als u de woning verlaat. Ook al is het maar voor even. Veel mensen trekken de deur gewoon toe, zonder het slot op “nachtslot” te draaien en dan kan een getrainde inbreker vrij eenvoudig met de flippermethode (met een kaart) de deur openen.
  • Hang aan uw sleutel geen adresgegevens. Helemaal niets. En scheidt uw autosleutel van uw huissleutel. Een inbreker met een beetje connecties in het misdaadmilieu kan aan de hand van uw nummerplaat uw adres wel achterhalen.
  • Hang natuurlijk niet de klassieke briefjes aan de voordeur van ” we zijn 2 weken met vakantie, pakketjes graag bij de buren afgeven.” Dat lijkt een evidentie en toch gebeurt het nog dagelijks. Dat geldt ook voor boodschappen op sociale media, want criminelen bekijken uiteraard ook Facebook en andere sociale media. Hoe mooi uw hotel en uitstappen in Egypte ook zijn, plaats de foto’s op je facebookpagina als je terug bent. Zo geef je geen indicatie dat je huis niet bewoond is.
  • Ga er niet van uit dat inbraken enkel ’s nachts plaats vinden. Dat is absoluut niet correct. Overdag moet uw huis dus even goed afgesloten zijn als ’s nachts.
  • Kijk heel erg uit met draaikip-ramen. Deze zijn door een getrainde inbreker heel gemakkelijk te openen als er geen speciale maatregelen zijn getroffen.
  • Geef uw woning altijd een bewoonde indruk. Dat is niet zo moeilijk. Met tijdschakelaars of met een modern “slim huis” systeem zoals Philips Hue kan u op afstand verlichting aan steken.
  • Laat bij afwezigheid je brievenbus leegmaken door je buren of familie en vraag eventueel aan je buren om de rolluiken op en af te laten.
  • Maak van uw vensterbank geen uitstalraam met waardevolle voorwerpen.
  • Berg materiaal dat inbrekers van pas zou kunnen komen om bij u of uw buren in te breken, zoals een ladder, elektrisch gereedschap, enz. goed slotvast op in uw tuinhuis.
  • Merk en registreer uw goederen. Neem foto’s van uw waardevolle voorwerpen en zet deze foto’s ergens in de cloud.
  • Vertrouwen is mooi, maar waakzaamheid is beter. Ziet u in uw straat iets raars, aarzel dan niet om een telefoontje te plegen naar uw lokaal politiekorps. 

Bouwkundige maatregelen tegen inbraak

Het is heel belangrijk dat alle ‘zwakke’ punten van je woning goed beveiligd zijn. Daarbij denken we in de eerste plaats aan deuren en ramen, maar ook aan dakkoepels en dakramen.

Een degelijk slot en aangepaste veiligheidscilinder vertraagt een inbreker. En dan kiest hij wel een andere woning of appartement uit. Een doorsnee inbreker probeert gemiddeld maar een drie tot vijf minuten.

Eigenlijk moet je aandacht besteden aan alle bereikbare gevelopeningen.

  • Schuiframen kan je vaak vrij goedkoop beveiligen met een eenvoudige stevige houten balk
  • In stedelijk milieu verdienen ook kelderopeningen de nodige aandacht. Zorg er voor dat uw kelderroosters vast liggen.
  • Plaats of laat door een vakman degelijke sloten plaatsen met bijbehorende stevige sluitplaten. Indien mogelijk meerpuntssluitingen of een hoofdslot en 2 bijzetsloten.
  • Zorg er voor dat de cilinder nooit meer dan 2 à 3mm uit het deur à blad steekt want dan kan hij heel eenvoudig met een zware tang worden afgebroken (Bulgaarse inbraakmethode)
  • Laat veiligheidscilinders plaatsen met een eigendomscertificaat. Zo bent u er zeker van dat niemand uw sleutels ongewild laat kopiëren. Laat ook ineens aangepast veiligheidsbeslag plaatsen, bij voorkeur met kerntrekbeveiliging.
  • Raambeveiliging is zeer belangrijk. We zien tijdens onze interventies alle dagen inbraken via de vensters. Omdat dit vrij eenvoudig is. Heel eenvoudig voor een inbreker is de zogenoemde “gaatjesboordersmethode”. Het plaatsen van vergrendelbare raamkrukken kan al veel leed voorkomen. Tegen zwaar geweld kan u bijkomende raamgrendels (raamblokken) laten plaatsen. We plaatsen voornamelijk de producten van de Duitse fabrikant ABUS.
  • Zorg voor buitenverlichting met een bewegingssensor die aanspringt wanneer iemand je woning nadert. Tegenwoordig is dit LED-verlichting. Bovendien is deze verlichting heel goedkoop geworden. Inbrekers staan niet graag in de “spotlichten”.
Raambeveiliging ABUS - Raamgrepen

Plaatsen van extra raambeveiliging in Wilrijk.

Slotenmaker ROBSAN bvba plaatst heel wat bijkomende raambeveiliging in het Antwerpse. We plaatsen voornamelijk de raambeveiliging van de fabrikant ABUS. Denk maar aan afsluitbare raamgrepen met een slotje of robuuste extra raamgrendels met een houdkracht van meer dan 1.000 kg (SKG 3 sterren)

Plaatsen van veiligheidsdeuren, gepantserde deuren in Wilrijk.

Slotenmaker ROBSAN bvba plaatst reeds meer dan 20 jaar veiligheidsdeuren en gepantserde inbraakwerende deuren voor appartementen. We plaatsen de veiligheidsdeuren van de Belgische fabrikant MECOP.

[hfe_template id='945']