Inbraakbeveiliging
Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging AARTSELAAR - OPENEN VAN DEUREN IN AARTSELAAR

Wat kan u allemaal doen om een inbreker uit uw woning, appartement of huis te houden?

BRON : https://www.techno-preventie.be

Er zijn drie soorten maatregelen die door de beveiligingsspecialisten organisatorische maatregelen, bouwkundige maatregelen en elektronische maatregelen worden genoemd.

Uiteraard bestaat er niet zoals als 100% veiligheid. Wat u wel kan doen is een inbreker vertragen en dan geeft hij het vanzelf op. Een inbreker probeert immers maar gemiddeld tussen de 3 en 5 minuten om in te breken. Wordt het te moeilijk, dan gaat hij wel eens bij de buren kijken.

Organisatorische maatregelen tegen inbraak

Organisatorische maatregelen kosten vaak helemaal niets, enkel wat aandacht. Als je het onderstaande lijstje leest, dan zal je zeker zeggen, ja, dat weet ik allemaal wel, maar we sommen ze toch graag nog eens even op. Want ondanks de vele campagnes komen we dergelijke zaken toch nog alle dagen tegen bij interventies.

 • Het lijkt een evidentie, maar draai uw voordeur en uw achterdeur op nachtslot als u de woning verlaat. Op nachtslot draaien is is uw slot met de sleutel één of twee toeren dicht draaien. Ook al is het maar voor even. Veel mensen trekken de deur gewoon toe, zonder het slot op “nachtslot” te draaien en dan kan een getrainde inbreker vrij eenvoudig met de flippermethode (met een kaart) de deur openen. De meest gehoorde zin bij interventies bij een inbraak is “we waren maar even naar de winkel. Even is genoeg voor een attente inbreker.
 • Hang aan uw sleutel absoluut geen enkele adresgegevens. En scheidt uw autosleutel van uw huissleutel. Een inbreker met een beetje connecties in het crimineel milieu kan aan de hand van uw nummerplaat uw adres wel achterhalen.
 • Het klinkt als een cliché, maar hang niet de klassieke briefjes voor postbode, pakjesdiensten, enz, aan de voordeur met de mededeling ” we zijn een weekje aan zee met vakantie. Pakketten graag afgeven bij de buren links.”
  Dat geldt ook voor boodschappen op sociale media, want criminelen evolueren natuurlijk ook mee met de tijd en er zijn mensen die echt heel hun leven openbaar op sociale media zetten, inclusief hun afwezigheden thuis. Dus zet uw mooie vakantiefoto’s op uw Facebook als u terug thuis bent. Als u vanavond op een adviessite informatie zet over een restaurant in Portugal waar u net bent binnen gestapt, dan weet een inbreker ook dat u binnen de 10 minuten niet thuis bent.

  Kortom, op de klassieke manier of op sociale media : geef geen indicatie dat je huis niet bewoond is.
 • Ga er niet van uit dat inbraken enkel ’s nachts plaats vinden. Dat is absoluut niet correct. Overdag moet uw huis dus even goed afgesloten zijn als ’s nachts. We zien bij interventies meer inbraken overdag dan ’s nachts, want ’s nachts zijn bewoners gemiddeld meer thuis. En een gewone inbreker zoekt absoluut geen confrontatie.
  • Wees voorzichtig met openstaande draaikip-ramen als u uw woning verlaat. Deze zijn door een inbreker heel eenvoudig te openen. Ook ramen op een verdieping. Een eerste verdieping is doorsnee genomen maar een 3 meter hoog en dat is vaak geen probleem. Sluit ook zolderramen, als u van huis bent. veel mensen laten veluxen open staan, want men verwacht langs daar zeker geen inbraak.
 • Geef uw woning altijd een bewoonde indruk. Dat is niet zo moeilijk. Met tijdschakelaars of met een modern “slim huis” systeem zoals Philips Hue kan u op afstand verlichting aan steken. Ook een werkend TV toestel geeft door glasgordijnen vooral bij vooravond de indruk dat er iemand thuis is.
 • Laat bij afwezigheid je brievenbus leegmaken door je buren of familie en vraag eventueel aan je buren om de rolluiken op en af te laten.
 • Maak van uw vensterbank geen uitstalraam met waardevolle voorwerpen. Het is logisch dat een inbreker liever ergens inbreekt waarvan hij verwacht dat de buit er groot is.
 • Berg materiaal dat inbrekers van pas zou kunnen komen om bij u of uw buren in te breken, zoals een ladder, elektrisch gereedschap, enz. goed slotvast op in uw tuinhuis. Zorg er ook voor dat er geen permanente stroom staat op uw buitenstopcontacten.
 • Merk en registreer uw goederen. Neem foto’s van uw waardevolle voorwerpen en zet deze foto’s ergens in de cloud of bezorg ze aan uw verzekeringsmakelaar.
 • Vertrouwen is mooi, maar waakzaamheid is beter. Ziet u in uw straat iets raars, aarzel dan niet om een telefoontje te plegen naar uw lokaal politiekorps. Zelfs al is het niets, de politie zal altijd adequaat reageren.

Dringend een slotenmaker te Aartselaar nodig?

Slot of slotcilinder kapot?
Buitengesloten door dichtgevallen deur?
Sleutelpunt afgebroken?
Deur dichtgetrokken en er zit nog een sleutel aan de binnenzijde op het slot?

Slotenmaker ROB helpt u met zijn meer dan 20 jaar ervaring zo uit de nood. Hij opent deuren schadevrij door ervaring en vakkennis.

LET OP VOOR MALAFIDE SLOTENMAKERS !!!

Meer informatie over malafide slotemakers. Laat u niet oplichten en kies altijd voor een echte lokale slotenmaker!

Bouwkundige maatregelen tegen inbraak - Aartselaar

Het is heel belangrijk dat alle ‘zwakke’ punten van je woning goed beveiligd zijn. Daarbij denken we in de eerste plaats aan deuren en ramen, maar ook aan dakkoepels en dakramen.

U kan ook gebruik maken van de techno-preventie-dienst van uw lokaal politiekorps. Dat is gratis en deze mensen zijn hiervoor speciaal opgeleid.

Een degelijk slot en aangepaste veiligheidscilinder vertraagt een inbreker. En dan kiest hij wel een andere woning of appartement uit. Een doorsnee inbreker probeert gemiddeld maar een drie tot vijf minuten.

Eigenlijk moet je aandacht besteden aan alle bereikbare gevelopeningen.

 • Schuiframen kan je vaak vrij goedkoop beveiligen met een eenvoudige stevige houten balk
 • In stedelijk milieu verdienen ook kelderopeningen de nodige aandacht. Zorg er voor dat uw kelderroosters vast liggen.
 • Plaats of laat door een vakman degelijke sloten plaatsen met bijbehorende stevige sluitplaten. Indien mogelijk meerpuntssluitingen of een hoofdslot en 2 bijzetsloten.
 • Zorg er voor dat de cilinder nooit meer dan 2 à 3mm uit het deur à blad steekt want dan kan hij heel eenvoudig met een zware tang worden afgebroken (Bulgaarse inbraakmethode)
 • Laat veiligheidscilinders plaatsen met een eigendomscertificaat. Zo bent u er zeker van dat niemand uw sleutels ongewild laat kopiëren. Laat ook ineens aangepast veiligheidsbeslag plaatsen, bij voorkeur met kerntrekbeveiliging.
 • Raambeveiliging is zeer belangrijk. We zien tijdens onze interventies alle dagen inbraken via de vensters. Omdat dit vrij eenvoudig is. Heel eenvoudig voor een inbreker is de zogenoemde “gaatjesboordersmethode”. Het plaatsen van vergrendelbare raamkrukken kan al veel leed voorkomen. Tegen zwaar geweld kan u bijkomende raamgrendels (raamblokken) laten plaatsen. We plaatsen voornamelijk de producten van de Duitse fabrikant ABUS.
 • Zorg voor buitenverlichting met een bewegingssensor die aanspringt wanneer iemand je woning nadert. Tegenwoordig is dit LED-verlichting. Bovendien is deze verlichting heel goedkoop geworden. Inbrekers staan niet graag in de “spotlichten”.

Vergeet de beveiliging van uw ramen niet !

Raambeveiliging ABUS - Raamgrepen

Plaatsen van extra raambeveiliging in Aartselaar en Edegem

Slotenmaker ROBSAN bvba plaatst heel wat bijkomende raambeveiliging in het Antwerpse. We plaatsen voornamelijk de raambeveiliging van de fabrikant ABUS. Denk maar aan afsluitbare raamgrepen met een slotje of robuuste extra raamgrendels met een houdkracht van meer dan 1.000 kg (SKG 3 sterren)

Plaatsen van veiligheidsdeuren, gepantserde deuren in Aartselaar

Slotenmaker ROBSAN bvba plaatst reeds meer dan 20 jaar veiligheidsdeuren en gepantserde inbraakwerende deuren voor appartementen. We plaatsen de veiligheidsdeuren van de Belgische fabrikant MECOP.

Indien u niet het budget hebt voor een veiligheidsdeur, waarvoor alle begrip want dit is niet goedkoop, dan nog kunnen we u allerlei maatregelen voorstellen die het een potentiële inbreker knap lastig maken als hij in uw woning of appartement wil inbreken. We beschikken over een zeer uitgebreid gamma veiligheidscilinders, veiligheidsbeslag, meerpuntsloten, dievenklauwen, deurbalken, bijzetsloten, enz.

Een huis of appartement meer inbraakveilig maken is onze passie!

[hfe_template id='945']

Als vakman en slotenmaker geloven we meer in de efficiëntie van mechanische beveiliging dan van elektronische beveiliging. Een degelijk slot kan een inbreker tegen houden. Een alarm niet. Het signaliseert enkel. Dit geldt ook voor camerabewaking. Misschien wel handig voor eventuele, en we zeggen heel duidelijk “eventuele” daderherkenning, maar daar blijft het vaak ook bij.

Voor het plaatsen van inbraakalarmen ,  camerabeveiliging en branddetectie verwijzen we door naar een vaste betrouwbare collega in de beveiligingssector.